Preview Mode Links will not work in preview mode

Medieborgarpodden

Dec 16, 2019

Källkritik - krångligt eller lätt? Rosaline Marbinah från LSU stöttar några av poddens unga lyssnare när de är frustrerade över att boomers inte är så bra på källkritik.


Dec 16, 2019

Carina Milde från Demokratilabbet tar sig an tre mycket kniviga frågor om livet på internet. Om konstiga saker som kan hända i ens Facebook-flöde, om youtubers och om den där roliga seriestrippen är satir eller...


Dec 13, 2019

Medieborgarpodden diskuterar informationspåverkan, vad det är, hur man kan identifiera det och vad man kan göra åt det. Med oss i studion har vi Irene Christensson, analytiker på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB.

Samtalsledare i avsnittet är journalisten och mediekonsulten...


Dec 13, 2019

Vill du förstå varför du hela tiden får upp information/reklam om en vara när du redan köpt den? Martin Törnros besöker Medieborgarpodden och förklarar varför det blir såhär. Du får även källkritiska tips om hur att värdera information på nätet.

 

 


Dec 13, 2019

Viralgranskarexperten Åsa Larsson besöker Medieborgarpodden för att stötta och ge handfasta råd till oss medieborgare som undrar över hur man kan bli en rutinerad...